Vabilo na koncert

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na dogodku ‘’Zemlja pleše - interaktivni geoznanstveni koncert’’, ki bo potekal 20. 9. ob 20.00 s prenosom preko
https://youtu.be/T-nChgdVE9U

Zabavajte se s skupino Geobanda, ki vas bo zatresla kot potres ter prisluhnite preseku časa, kot ga vidijo raziskovalci Geološkega zavoda Slovenije.

Dogodek bo potekal pod okriljem projekta Evropska noč raziskovalcev (»Noč ima svojo moč«). Z nastopom geoznanstvenikov, združenih v skupino Geobanda, bomo gledalce popeljali na glasbeno raziskovanje Zemlje. Po koncertu boste še dolge jesenske in zimske večeri opevali plešočo Zemljo.

Koncert bodo dopolnile kratke interaktivne predstavitve raziskovalcev. Ti bodo predstavili presek časa od geolološke zgodovine do današnjega dne in z njim povezanim varovanjem okolja. Na zabaven, razumljiv in vizualno kreativen način bodo orisali, kako vidijo pomen znanosti za družbo, se dotaknili aktivne tektonike v Slovenije in podnebnih sprememb, rabe surovin v sodobni družbi, geološko pogojenih nevarnosti in onesnaževanja podzemne pitne vode ter vpliv le te na kakovost kopalnih voda v Sloveniji.

S povezavo glasbe in znanosti želimo v dogodek približati kar najširši publiki in tako prispevati k razumevanju pomena znanosti, še posebej geoznanosti, za boljši jutri.

Vabljeni!